‘Anderlecht en Club Brugge hopen op betere deal en méér geld’

‘Anderlecht en Club Brugge hopen op betere deal en méér geld’

23-04-2020 07:00 Laatste update: 07:02
17

Anderlecht, Club Brugge en Sporting Charleroi kregen te horen Proximus niet meer zal sponsoren. Volgens Het Laatste Nieuws zitten de clubs echter niet in zak en as ondanks deze moeilijke tijden en hopen ze op een interessantere deal.

Proximus betaalde tussen de 1 en 1,5 miljoen euro aan Club Brugge en Anderlecht. ‘Toch verliezen de clubs niet daadwerkelijk zó veel centen: het ging om een deal waarbij Proximus heel veel in return kreeg in de vorm van ‘activatie’, zoals visibiliteit, maar evengoed commerciële overeenkomsten of (video-) content geproduceerd door de clubs. Die moesten dus ook kosten maken’, klinkt het.

De clubs hopen daarbovenop ook op een betere deal. ‘Zij benadrukken dat de continuïteit van de dagelijkse werking zeker niet in gevaar komt. Bovendien hopen ze dat een andere speler op de markt het gat dat Proximus laat opvult. De verkennende gesprekken met Eleven Sports, dat de tv-rechten voor volgend seizoen bezit, zijn aan de gang. Mogelijk levert dat voor de clubs zelfs méér cash op.’