De fauw begint aan nieuwe rol: Zelfs Kompany kende bij Anderlecht moeilijkheden

De fauw begint aan nieuwe rol: "Zelfs Kompany kende bij Anderlecht moeilijkheden"

22-04-2020 16:27
2

Davy De fauw is voetballer af. Vanaf volgend seizoen gaat hij door het leven als assistent van Francky Dury bij Zulte Waregem. Een jaartje voetballen combineren met de job van T2 zag De fauw niet zitten. 

Geen dubbelrol bij Zulte Waregem voor De fauw. "Pas op, ik heb daarover nagedacht, maar dan zie je dat zélfs Vincent Kompany bij Anderlecht moeilijkheden kende. Toen besefte ik: dat kan ik niet. Alle respect voor Vincent dat hij het wel probeert, hij zal slagen, ben ik zeker van, maar ík kan die dingen niet combineren", vertekt De fauw aan Het Laatste Nieuws

De fauw mag dan geen voetballer meer zijn. De nieuwe T2 van Essevee blijft wel zetelen in de net opgerichte spelersraad. "Ik heb het erover gehad met Vincent Kompany. Kijk, ik wacht al jaren op zo een project, nu zou ik graag mee de kar trekken. En het is een voordeel dat ik de beide kanten ken.”

De fauw was bijna twee decennia prof. In ons land speelde De fauw voor Zulte Waregem en Club Brugge. In Nederland kwam de voormalige verdediger uit voor Sparta Rotterdam en Roda JC.