'Veiligheidsraad beslist of er nog gevoetbald wordt, daarna volgt de Pro League'

'Veiligheidsraad beslist of er nog gevoetbald wordt, daarna volgt de Pro League'

22-04-2020 08:25
9

In Nederland werd dinsdag bekend gemaakt dat er niet meer wordt gevoetbald. Bij ons buigt de nationale Veiligheidsraad zich vrijdag over de verdere maatregelen. Ook het voetbal zal dan behandeld worden.

De Pro League, minister De Crem en viroloog Marc Van Ranst zaten al samen om duidelijkheid te bekomen. Enerzijds moet er duidelijk gemaakt worden of er nog gespeeld kan worden. Anderzijds moet er in de toekomst gekeken worden en alvast nagedacht worden over de heropstarting van het nieuwe seizoen.

Er ontstaat ook druk van de verschillende rechtenhouders. Zo stuurde Telenet een brief naar de Pro League. Zij stortten hun geld, maar nu er wellicht geen Play-Offs zijn, krijgen ze er niets voor in de plaats. 

Veiligheidsraad
Volgens Het Laatste Nieuws is de kans klein dat er nog gevoetbald wordt. De Pro League hoopt vrijdag duidelijkheid te krijgen vanuit de veiligheidsraad. De Pro League komt volgende maandag samen om die maatregelen dan te bespreken en uit te werken in voetbalnormen.

Ook moet er besproken worden wanneer de jeugd- en amateurtrainingen terug kunnen hervat worden. In Nederland mag jeugd tot 18 jaar namelijk terug trainen (met social distancing). Er wordt ook bekeken hoe de gezondheid van spelers gewaarborgd kan worden en wanneer er terug publiek toegelaten wordt.