OFFICIEEL: VW Hamme sluit samenwerking met Lokeren uit

OFFICIEEL: VW Hamme sluit samenwerking met Lokeren uit

21-04-2020 21:29 Laatste update: 21:34
5

Lokeren heeft een nieuwe klap gekregen. De club hoopte nog deels te kunnen overleven door een fusie met VW Hamme. Dat ziet de amateurclub echter niet zitten.

Lokeren hoopte via Vigor Wuitens Hamme een doorstart te kunnen maken in Derde Amateur. VW Hamme heeft echter besloten dat daar niets in huis van komt. Op de Raad van Bestuur dinsdagavond werd het voorstel weggestemd. Zo meldt de club via de officiële kanalen.

VW Hamme kon fusioneren met Lokeren en uiteindelijk ook op Daknam spelen. Dat zag de club echter niet zitten. Volgens Het Laatste Nieuws wil VW Hamme samenwerken met clubs uit de gemeente Robur en Zogge. "We willen de eigenheid van de club bewaren. Er lopen al gesprekken met Zogge en Robur zal daar ook bij betrokken worden. Ook de gemeente staat achter het verhaal", gaf bestuurslid Marcel Van Mele aan.

Eerder werd ook KVV Zelzate genoemd als mogelijke optie om mee samen te werken, maar ook dat ging niet door. Lokeren wordt nu gelinkt aan SKL Doorslaar, een club uit eerste provinciale.