'Belgische clubs krijgen goed nieuws, geen Europese uitsluiting van UEFA'

'Belgische clubs krijgen goed nieuws, geen Europese uitsluiting van UEFA'

21-04-2020 20:30
12

Het Belgische voetbal heeft nog eens goed nieuws gekregen. Onze clubs moeten niet langer vrezen voor uitsluiting van Europees voetbal door de UEFA.

De UEFA blijft aanbevelen dat alle landen hun competities nog afwerken, maar in een nieuwe conferentie gaf de UEFA heel wat landen ruimte om het seizoen toch stop te zetten. Een straf (zoals uitsluiting van Europees voetbal) moet men niet meer vrezen. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

Mehdi Bayat, voorzitter van de KBVB, had al een gesprek met UEFA-baas Ceferin waarin alles werd uitgeklaard. "Ceferin is altijd duidelijk geweest naar ons toe. Hij weet dat de situatie en de maatregelen niet in alle landen hetzelfde zijn. Op het moment dat wij de UEFA ingelicht hebben over ons plan, hebben zij geantwoord dat ze begrijpen waarom we ermee willen stoppen", klinkt het.

Hoe het nu moet met de Europese plekken, is nog niet duidelijk. Maandag zit de Raad van Bestuur van de Pro League samen om over de competitie te beslissen. Vermoedelijk kiest men er dan voor om de competitie te eindigen en Club Brugge tot kampioen te kronen. Duidelijkheid over de Europese tickets is er echter nog niet.