UEFA geeft 'streng advies' aan bonden, maar heeft vangnet ontwikkeld

UEFA geeft 'streng advies' aan bonden, maar heeft vangnet ontwikkeld

21-04-2020 16:27
24

De UEFA heeft dinsdag overleg gevoerd met de 55 leden over de voortgang van de nationale competities, de bekerwedstrijden en de internationale wedstrijden. De Europese voetbalbond ziet liever dat de topcompetities worden afgemaakt, maar is bereid uitzonderingen te maken.

De UEFA bevestigt daarmee wat Ajax-directeur Edwin van der Sar vorige week in De Telegraaf zei. Het leek erop dat de UEFA verplichtte om de competities af te ronden, omdat anders de Europese tickets in gevaar zouden komen, maar dat is niet het geval.

'Er is streng geadviseerd om de competities en bekerwedstrijden af te maken, maar voor speciale situaties zijn scenario's ontwikkeld', laat de UEFA weten. Daarmee doelt de Europese bond op wat er moet gebeuren als competities om wat voor reden dan ook niet af kunnen worden gemaakt. Dat is onder meer relevant voor Ajax en AZ, omdat beide ploegen 66 punten hebben en niet duidelijk is wie de Champions League ingaat. Ook moeten er Europa League-tickets worden verdeeld. Mogelijk mag België dus zonder problemen stoppen met de competitie zonder gevolgen te moeten vrezen van de UEFA. 

Donderdag vindt er nieuw overleg plaats bij de UEFA. Daarna komt de bond met meer nieuws.