Lokeren huilt: 'Wanbeleid heeft ervoor gezorgd dat 282 niet meer te redden viel'

Lokeren huilt: 'Wanbeleid heeft ervoor gezorgd dat 282 niet meer te redden viel'

20-04-2020 16:00
6

Sporting Lokeren is niet meer. Maandag werd de club failliet verklaard. Op Facebook nam fan Jens Van der Voorden met een open brief afscheid van zijn club. 

De volledige post lees je hieronder integraal

Vandaag valt het doek over Sporting Lokeren in z’n huidige vorm. Wanbeleid heeft ervoor gezorgd dat 282 vandaag niet meer te redden viel. Dit is een klap, voor iedereen. Maar ik ben wel dankbaar. Dankbaar voor alle mooie momenten. Dankbaar voor alle opgebouwde vriendschappen. Maar ook dankbaar voor de dieptepunten, want die hebben de clubliefde alleen maar aangewakkerd. Nu het faillissement nabij is, komt dat hard aan. Maar ik had me daar al op ingesteld. De laatste match tegen Beerschot voelde aan als een einde, zo onwezenlijk. Al kan een einde ook het begin zijn van iets nieuws...

Want geef toe: de laatste jaren hebben onze fans maar zelden een fijn gevoel gehad, zowel sportief als extrasportief werden wij in de kou gelaten. Een (hopelijk) nieuw verhaal zal anders zijn, sowieso, want er zal veel veranderen. Hetzelfde zal het nooit zijn. Toch ben ik ervan overtuigd dat een transparant en duurzaam verhaal een nieuwe start kan betekenen. Ik hoop dan ook dat ik iedereen onder jullie in de toekomst nog mag zien op Daknam. Al was het maar om alle opgebouwde banden en herinneringen te (her)beleven en wie weet opnieuw sportieve hoogtepunten te beleven.

In 1970 had niemand gedacht dat er zoveel mooie momenten zouden volgen. Ook nu moeten we in dat hopelijk nieuwe verhaal geloven én er vol voor gaan. Al was het maar om de volgende generaties voetbalplezier op Daknam te bezorgen. Zodat wij met trots kunnen terugkijken op onze mooie herinneringen én zij deze ook begrijpen/voelen. Ik zou graag mijn toekomstige kinderen en kleinkinderen laten proeven van wat SPORTING voor mij betekent, want dat is een gevoel dat nooit mag en zal verdwijnen.

LOKEREN tot ik sterf!
Tot snel vrienden.