Premier League lonkt meer dan ooit naar Mertens: 'Gesprekken met Napoli bevroren'

Premier League lonkt meer dan ooit naar Mertens: 'Gesprekken met Napoli bevroren'

11-04-2020 10:04 Laatste update: 10:16
1

Een vertrek van Dries Mertens bij 'zijn' Napoli SSC lijkt steeds nadrukkelijker aan de orde. Beide partijen geraken het maar niet eens over een vernieuwde verbintenis. In Engeland klinkt de naam van de Rode Duivel daarom luider dan ooit.

Het laatste officiële contact tussen Mertens en Napoli dateert van 1 maart, doet La Gazzetta dello Sport uit de doeken. In de weken voordien waren er al diepgaande gesprekken gaande om overeenkomst van de recordschutter, die medio 2020 afloopt, te verlengen. Blijkbaar was het water toen nog steeds te diep. Mertens zou een tegemoetkoming verwachten op het boetesysteem van de club, terwijl Napoli daar niet op in wenst te gaan.

Sinds die 1e maart is de 'vrieskou ingetreden', omschrijft La Gazzetta de koele relatie tussen beide kampen. In de Premier League hoort men dat ongetwijfeld graag aan. Daar staan de clubs immers te trappelen om Mertens in te lijven. Met Arsenal FC, Chelsea FC en Manchester United kan de Leuvenaar alvast niet klagen over de interesse van topclubs. Mogelijk kunnen zij Mertens dus gratis oppikken over een tweetal maanden.