Vanhaezebrouck scherp voor Anderlecht: 'Ook dat is een vorm van populisme'

Vanhaezebrouck scherp voor Anderlecht: 'Ook dat is een vorm van populisme'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 07:45do 09-04-2020 om 07:45

Hein Vanhaezebrouck is niet te spreken over hoe sommige Belgische clubs de coronacrisis aanpakken. Hij is tegen technische werkloosheid, maar ook de aanpak van Anderlecht zint hem niet.

'Dat Cercle Brugge zijn spelers op technische werkloosheid zet, daar stoor ik me wel aan, want de club wordt geleid door een buitenlandse miljardair. En wat Standard doet – vragen om in te leveren en wie niet akkoord gaat, technisch werkloos maken – is echt het systeem misbruiken', aldus Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad.

'Even laakbaar is hoe Anderlecht het aanpakt. Daar vroegen ze een maandwedde, groepsverzekering én een deel van de tekenpremie af te staan. En ze voegden eraan toe dat Kompany wel zou bijpassen als ­iemand niet akkoord ging. Om dan twee dagen later te vragen: 'Hoe zit het? Voel je je daar nu niet slecht bij?' Het leek fantastisch dat Kompany ging betalen, maar het was gewoon een drukkingsmiddel om spelers nog meer te doen afstaan. Ook dat is een vorm van populisme', benadrukt hij.

Vanhaezebrouck ziet dat Anderlecht stilaan elke strohalm grijpt. 'Alsof het nog niet genoeg was, vragen ze nu aan de clubs die Europees spelen om de centen te verdelen, wellicht nog met een verdeelsleutel zoals bij de onlangs beklonken tv-deal, waarbij Anderlecht meer krijgt dan pakweg Mechelen of Kortrijk. In tijden van nood maken ze ook bij RSCA rare sprongen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws