Voetbal International: Ziyech dreigt tussen wal en schip te belanden

Voetbal International: Ziyech dreigt tussen wal en schip te belanden

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 11:00wo 08-04-2020 om 11:00

Hakim Ziyech dreigt tussen wal en schip te belanden door de plannen van de FIFA. De wereldvoetbalbond wil in samenwerking met de internationale cluborganisatie ECA en de mondiale spelersvakbond FIFPro de transferperiode verschuiven.

Als het aan de FIFA ligt, worden spelerscontracten verlengd en de transferperiodes verschoven. Aflopende contracten lopen automatisch door tot de nieuwe einddatum van het seizoen. Dat ligt gevoelig: de FIFA kan het juridisch niet verplichten en is afhankelijk van nationaal recht en collectieve afspraken zoals de cao.

De FIFA-plannen zijn volgens Voetbal International goed gevallen in onder meer Engeland, Duitsland en Spanje, omdat het voor de grote competities van levensbelang is dat het seizoen wordt uitgespeeld en de resterende televisiegelden gecasht kunnen worden. Stel, de Premier League wordt in augustus uitgespeeld, dan gaat de transfermarkt pas na de laatste wedstrijd open. Vervolgens krijgen clubs twaalf weken de tijd om te handelen.

VI voorziet een 'chaotische situatie' voor spelers die al een transfer hebben geregeld, zoals Hakim Ziyech. Hij stapt deze zomer over naar Chelsea, maar dreigt tussen wal en schip te belanden als de Eredivisie stopt en de Premier League maximaal de tijd neemt om de competitie af te maken. Ziyech zou in dat geval pas in september kunnen debuteren voor Chelsea.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws