Voorstel Anderlecht wordt afgeschoten: Niet de inhoud, wel de hoek is probleem

Voorstel Anderlecht wordt afgeschoten: "Niet de inhoud, wel de hoek is probleem"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 19:27di 07-04-2020 om 19:27

RSC Anderlecht kwam deze week met een opmerkelijk voorstel. Via nieuwe CEO Karel Van Eetvelt vroeg het om financiële solidariteit in het Belgische voetbal. Dat werd echter op hoongelach onthaald bij verschillende ploegen. Volgens Filip Joos is niet de inhoed het probleem, maar wel de hoek waaruit het voorstel komt.

"Uiteraard lijkt er eigenbelang mee gemoeid als een club als Anderlecht in volle coronacrisis plots voor herverdeling pleit. Anderlecht is een voetbalinstituut dat zijn rijkgevulde erelijst eerder dankt aan kapitalisme dan aan communisme", verklaarde Joos op de website van Sporza.

"Vaker wel dan niet pleegde de recordkampioen een soort roofbouw op de concurrentie, werden de beste spelers naar de hoofdstad gelokt, dat was de logica zelve toen, inherent aan het systeem, dé manier voor paars-wit om Europees succes na te jagen."

"Het is wel de reden waarom nu wenkbrauwen worden gefronst bij het voorstel - niet zozeer de inhoud is het probleem, wel de hoek van waaruit  het komt. De financiële problemen waar Anderlecht mee kampt, dateren immers al van voor de coronacrisis", besloot Joos.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws