BILD heeft Duitse plannen: slechts 239 mensen welkom in stadions

BILD heeft Duitse plannen: slechts 239 mensen welkom in stadions

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 09:00di 07-04-2020 om 09:00

BILD claimt op de hoogte te zijn van plannen die de Duitse voetbalbond heeft over de hervatting van de Bundesliga. Spookwedstrijden blijven spookwedstrijden, want er zijn slechts 239 mensen welkom in en rondom het stadion.

Bij de wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln op 11 maart mochten nog 600 mensen aanwezig zijn in het stadion. Dat worden er volgens BILD 239. 126 mensen krijgen toegang tot het stadion. De begeleidende staf van de clubs mag bestaan uit acht man. Overige stafleden moeten buiten wachten. Het aantal ballenjongens wordt teruggebracht van twaalf naar vier. De wedstrijd zal dus vaker langer stilliggen.

De televisiezenders mogen met maximaal 36 man op komen draven, op de tribune is plaats voor dertig journalisten en iedere club mag acht bestuursleden meenemen.

De Duitse voetbalbond DFB wil in het stadion niet meer dan 126 mensen aanwezig hebben. Buiten het stadion zijn vijftig stewards actief die moeten voorkomen dat supporters samenkomen. Er is geen toegang tot voedsel, dus horecapersoneel is niet aanwezig. 

Duitsland hoopt het seizoen halverwege mei te hervatten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws