Bayern München niet eens met België: 'In Duitsland zijn we het eens'

Bayern München niet eens met België: 'In Duitsland zijn we het eens'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 12:15za 04-04-2020 om 12:15

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 12:16za 04-04-2020 om 12:16

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge schaart zich achter de UEFA en dus niet achter de Belgische voetbalbond, waar deze week werd besloten om per direct de stekker uit de Jupiler Pro League te trekken.

De stopzetting van de competitie viel niet in goede aarden bij de UEFA, zij willen juist dat de competities nog worden afgehandeld. UEFA krijgt nu ook steun uit Duitsland, waar Bayern-voorzitter Rummenigge het Belgische initiatief ook maar weinig weet te smaken. 

"De UEFA heeft de Belgische bond bekritiseerd - in mijn ogen op een gerechtvaardige manier - vanwege het stoppen van de competitie. In Duitsland zijn we het erover eens: de 36 clubs hebben besloten om het seizoen af te maken, zelfs als dat om bepaalde redenen na 30 juni moet", aldus de voorzitter tegenover Sportsfinding.

Rummenigge vindt dat de Duitse bond de coronacrisis goed aanpakt. "Alles gebeurt in harmonie en wordt op een normale manier besloten. In deze tijden is het belangrijk om de zwakken te ondersteunen. Dus proberen we de zwakkere clubs niet in de steek te laten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heb jij begrip voor het standpunt van Bayern?

(449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws