Standard-spelers misnoegd door inlevering salaris: “Voor  voldongen feit  gesteld”

Standard-spelers misnoegd door inlevering salaris: “Voor  voldongen feit  gesteld”

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 18:34di 24-03-2020 om 18:34

Standard deelde dinsdag mee dat de spelersgroep akkoord is gegaan met een loonsverlaging. Toch zou lang niet iedereen akkoord zijn met het nieuwe statuut vanwege de coronacrisis. Stijn Boeykens van Sporta legt uit.

Door de coronacrisis zocht Standard naar een oplossing om financieel te overleven. De niet-spelers werden al als technisch werkloos beschouwd en nu klonk het bij de Rouches dat de spelers akkoord gingen met minder loon. 

"Heel wat spelers zijn misnoegd", zegt Boeykens aan Sportwereld. "Iedereen werd met een brief ingelicht en moest kiezen tussen optie A en B. Veel keuze had men. Koos je niet dan werd je als tijdelijk werkloos gezien. Er werd geen deadline gegeven en de regeling geldt tot wanneer er weer collectief kan getraind worden."

Boeykens meent dat de spelers van Standard niet anders konden dan akkoord gaan met een salarisvermindering. "Eigenlijk worden ze voor voldongen feit gesteld. Bij Anderlecht wordt er tenminste nog over gesproken. Als Standard de dialoog was aangegaan, hadden de spelers zelf met iets kunnen komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws