'Verschaeren kan Saelemaekers achterna, net als David op ruime lijst bij AC Milan'

'Verschaeren kan Saelemaekers achterna, net als David op ruime lijst bij AC Milan'

17-03-2020 17:01
6

AC Milan staat komende zomer alweer voor flinke veranderingen. Naar verluidt zou de gevallen topclub graag Ralf Rangnick aanstellen als nieuwe hoofdcoach én sportief directeur. Dat zou een impact kunnen hebben op twee goudhaantjes in de Jupiler Pro League: Jonathan David (KAA Gent) en Yari Verschaeren (RSC Anderlecht).

Volgens Tuttosport heeft Rangnick een aantrekkelijk aanbod ontvangen van Milan. In afwachting van het antwoord van de Duitser hebben de Rossoneri al enkele potentiële doelwitten opgesteld om zich mee te versterken in de zomerperiode. Rangnick staat erom bekend graag met youngsters te werken, dus heeft Milan een lijst van vijftien toptalenten uit allerlei windhoeken weerhouden.

Op dat lijstje staan ook twee spelers uit de Jupiler Pro League: David en Verschaeren dus. Terwijl die eerste dit seizoen wekelijks de pannen van het dak speelt, kende Verschaeren voornamelijk pech. Na een vervelende enkelblessure is onze landgenoot terug fit, maar veel wedstrijdritme kon hij niet meer opdoen bij Anderlecht alvorens de coronacrisis uitbrak.

Toch staat het talent van beide spelers buiten kijf, weet ook Milan. De Italianen kennen de weg naar de JPL alvast, want afgelopen winter plukten ze bij Anderlecht nog Alexis Saelemaekers weg. De buitenspeler is momenteel op huurbasis aan de slag in Milaan, maar de club heeft ook een aankoopoptie bedongen.