Martinez hoopt voetbalfans te inspireren met videoboodschap: 'Stay home'

Martinez hoopt voetbalfans te inspireren met videoboodschap: 'Stay home'

17-03-2020 16:27
1

Ook via het voetbal proberen de overheden de bevolking te waarschuwen voor het coronavirus. Nadat eerder op de dag de Pro League een bericht uitstuurde via haar Twitter-profiel, heeft Roberto Martinez nu een filmpje klaar met duidelijke richtlijnen.

In zijn video roept de bondscoach de fans van de Rode Duivels op om zich voortreffelijk te gedragen. "Nu weten we wat ons doel is. Als Rode Duivels moeten wij ons nu allemaal verenigen, spelers, staf, alle supporters en de bond, om te begrijpen dat het enige wat telt, is thuis te blijven, jezelf te isoleren en samen te vechten tegen dit virus", luidt de boodschap van Martinez.

Het zijn barre tijden voor iedereen, niet in het minst voor de voetbalfan. Zowat alle competities zijn stilgeleged vanwege de coronacrisis en deze dinsdag besloot de UEFA dan ook nog eens om het EK uit te stellen naar 2021. Dat verschaft de nationale kampioenschappen, waaronder de Jupiler Pro League, wel nog wat extra tijd om hun einde af te werken. Of dat realistisch is, is voorlopig koffiedik kijken.