'Dury gaat twee trouwe assistenten verliezen en ziet macht zo afbrokkelen'

'Dury gaat twee trouwe assistenten verliezen en ziet macht zo afbrokkelen'

14-03-2020 13:11
2

Zulte Waregem beleeft voorlopig een dramatisch 2020 en dat heeft de fusieclub tot nadenken gestemd. Het bestuur kondigde vrijdag aan dat het twee nieuwe assistenten zal aanstellen om Francky Dury te ondersteunen. Die beslissing heeft gevolgen voor de positie van Dury zelf, claimt Het Laatste Nieuws.

De krant stelt zelfs dat door de ingreep van het Waregemse bestuur de macht van Dury afbrokkelt. Aangezien er twee assistenten bijkomen, moet de ervaren trainer immers afscheid nemen van zijn twee trouwe luitenanten. Eddy Van den Berge (61) en Ronny Verriest (59) zouden een andere functie krijgen binnen de club.

Daar blijft het overigens niet bij. Dury zal ook minder te zeggen krijgen over het scoutingsapparaat en de transferpolitiek van Zulte Waregem. Thomas Caers zal dat luik meer voor zijn rekening nemen. Bovendien hoopt Essevee de komende jaren meer in te kunnen zetten op de eigen jeugd.

Stuk voor stuk maatregelen die ervoor zorgen dat de macht van Dury afbrokkelt, stelt HLN. De hoofdoorzaak voor die wijzigingen zijn de recente resultaten, die ronduit tegenvallen. Zulte Waregem opende 2020 in gunstige positie, maar werd sindsdien uitgeschakeld in de Croky Cup en boekte amper vijf op dertig.