Kwalificaties voor Afrika Cup uitgesteld; Dessers voorlopig nog geen international

Kwalificaties voor Afrika Cup uitgesteld; Dessers voorlopig nog geen international

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2020 om 21:00vr 13-03-2020 om 21:00

De meeste Europese competities liggen de komende weken stil. Ook in Afrika zal er minder gevoetbald worden. De kwalificaties voor de Afrika Cup zijn immers uitgesteld.

De CAF, de Afrikaanse tegenhanger van de UEFA, heeft vrijdag laten weten dat de kwalificaties voor de Afrika Cup worden uitgesteld. Een nieuwe datum is er nog niet. Normaal waren de komende dagen speeldagen 3 en 4 van de kwalificatierondes aan de beurt.

Nu het coronavirus blijft woeden neemt men in Afrika geen risico. 'De meeste spelers van de Afrikaanse teams spelen buiten het continent. De CAF is van mening dat de veiligheid van de spelers niet voldoende gegarandeerd kan worden. Daarom stellen we speeldag 3 en 4 uit', klinkt het bij de CAF.

Cyriel Dessers moet dus nog even wachten op zijn debuut als international. De aanvaller van Heracles Almelo was voor de eerste keer opgeroepen voor Nigeria.

Ook de kwalificaties voor de vrouwelijke variant van de Afrika Cup zijn uitgesteld. Verder gaat ook de Wereldbeker voor de dames U20 niet door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws