Croonen: De kans is groot dat de periode tot 31 maart nog verlengd wordt

Croonen: "De kans is groot dat de periode tot 31 maart nog verlengd wordt"

12-03-2020 17:00 Laatste update: 17:06
6

Minister Ben Weyts heeft beslist om tot en met 31 maart alle sportmanifestaties af te gelasten. Voor het Belgische profvoetbal wordt er een uitzondering gemaakt, daar kan men zonder publiek wel nog doorgaan. Dat vertelt Pro League-voorzitter Peter Croonen bij VTM Nieuws.

De bekerfinale tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge, alsook de promotiefinale in 1B tussen OH Leuven en Beerschot, werden echter wel uitgesteld naar een latere datum. "Alle publieksevenementen worden tot 31 maart afgelast, maar in het voetbal kan er zonder publiek nog wel gespeeld wordt", doet Croonen zijn verhaal.

Croonen vreest echter dat het coronavirus de Belgische sportwereld nog langer zal teisteren. "In de week voor 31 maart zullen we dan opnieuw met de minister samenzitten om te kijken wat we erna doen, maar ik acht de kans groot dat die periode verlengd wordt. Daarna is er de optie om verder met gesloten deuren te spelen of om de competitie te bevriezen."

Zelfs de slotspeeldag op zondag komt in het gedrang. De burgemeester van verbiedt namelijk het duel tussen Waasland-Beveren en KAA Gent. Volgens het reglement moeten alle wedstrijden namelijk op hetzelfde tijdstip afgewerkt worden.