Waasland-Beveren is vogel voor de kat: Het balanceert al jaren op slappe koord

Waasland-Beveren is vogel voor de kat: "Het balanceert al jaren op slappe koord"

11-03-2020 15:26
9

Volgend weekend is het erop of eronder voor Waasland-Beveren. De club moet winnen tegen AA Gent en hopen dat KV Oostende niet wint tegen Cercle Brugge. Een schier onmogelijke opdracht. Volgens Peter Vandenbempt is er weinig hoop voor de Waaslanders.

"Al gebeuren er aan het einde van de competitie altijd wel rare dingen", verklaarde de analist van Sporza. "Maar als je in volle degradatiestrijd gaat verliezen bij Moeskroen is je doodvonnis toch bijna getekend, denk ik. "Moeskroen heeft zichzelf ook een geweldige dienst bewezen door die wedstrijd te winnen."

"Dat is goed voor de reputatie, want de voorbije jaren hebben zo ongeveer alle ploegen die punten nodig hadden op het einde van het seizoen ook punten gepakt tegen Moeskroen. Dan krijg je - wellicht onterecht - een beetje een rare reputatie. Dus dat is toch maar goed gedaan van Moeskroen."

"Waasland-Beveren is er in al die jaren in de strijd om het behoud vaak met de hakken over de sloot ingebleven. Financieel hebben ze het niet breed, er wordt veel van trainer gewisseld en de stok waarmee ze balanceren op een slappe koord wordt steeds korter. Dan kun je er finaal ook wel een keertje aftuimelen en ik vrees voor Waasland-Beveren dat dat nu wel eens het geval zou kunnen zijn", besloot Vandenbempt.