Zulte Waregem-bestuur woest na Anderlecht: ontslag en spelers moeten fans betalen

Zulte Waregem-bestuur woest na Anderlecht: ontslag en spelers moeten fans betalen

08-03-2020 13:50
28

Zulte Waregem speelde zaterdag dramatisch tegen RSC Anderlecht. Essevee verloor met 7-0. De raad van bestuur van Zulte Waregem is nu boos. Het zit nu aan het geld van de speler en de mental coach van Essevee is per direct ontslagen. 

'Na de zware nederlaag van gisteravond op Anderlecht heeft het bestuur van SV Zulte Waregem enkele beslissingen genomen waarbij enkele punten op de i worden geplaatst. Die moeten naar een kentering in de sportieve resultaten leiden', laat het bestuur van Zulte Waregem weten.

Zulte Waregem heeft per direct de samenwerking met de mental coach stopgezet. 'De Raad van Bestuur verwacht ook dat de spelers en staf zich grondig bezinnen over hun verantwoordelijkheden en wil volgende zondag opnieuw de mentaliteit op het veld zien die eigen is aan Essevee.'

Verder eist het bestuur dat de spelers de fans, die zaterdag aanwezig waren in Anderlecht, vergoeden. De spelers moeten de kosten voor de tickets en de bussen integraal terugbetalen. 

'Tot slot roepen voorzitter Carl Ballière en CEO Eddy Cordier alle supporters op zich krachtdadig maar positief achter de club te blijven scharen en het team te blijven aansporen om prestaties te leveren Team Essevee waardig', aldus nog Zulte Waregem.