Kums slaat mea culpa na verlies Gent: Het was niet goed van onze kant

Kums slaat mea culpa na verlies Gent: "Het was niet goed van onze kant"

Gepubliceerd: zondag 8 maart 2020 om 12:01zo 08-03-2020 om 12:01

KAA Gent deed zaterdag een bijzonder slechte zaak door met 1-4 te verliezen van Charleroi. Verlies dat niet ingecalculeerd stond en dus bijzonder hard aankwam. Ook bij Sven Kums.

"Ik denk dat we wel mogen zeggen dat het een verdiende overwinning was voor Charleroi", reageerde Kums op de officiële kanalen van Gent. "Charleroi is zeker geen slechte ploeg. Het is een goed georganiseerde ploeg die afwacht en snel is in de omschakeling. En daar lag voor ons het probleem. Wij zijn eerder een ploeg die vooruit willen voetballen, maar eigenlijk hadden slimmer moeten zijn in dit soort matchen", vertelt hij.

Kums weet ook dat het beter moest. "Het was ook gewoon niet goed van onze kant. We hebben wel enkele kansjes gehad, maar het was niet genoeg om aanspraak te maken op die drie punten. Al bij al hadden we te weinig echte kansen om nog meer te scoren", aldus de middenvelder.

Jess Thorup geeft de titel al enigszins op. Kums wil dat nog niet, maar beseft dat het héél moeilijk wordt. "Het beloven spannende Play-Offs te worden. Al moeten we momenteel vooral naar onszelf kijken en zo snel mogelijk uit die moeilijke periode geraken, te beginnen met volgende week. Daarna zien we wel wat er mogelijk is", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws