Anderlecht haalt uit en mag blijven dromen van Play-Off 1

Anderlecht haalt uit en mag blijven dromen van Play-Off 1

07-03-2020 21:49
56

RSC Anderlecht heeft zaterdag thuis uitgehaald tegen Zulte Waregem. Paars-wit haalde het met maar liefst 7-0 van Essevee. Maar nog belangrijker, KV Mechelen won zaterdag niet waardoor Anderlecht nog een waterkans maakt op Play-Off 1.

Voor de speeldag begon had Anderlecht een waterkans op Play-Off 1. Die heeft het tegen Zulte Waregem met beide handen gegrepen. Na amper 6 minuten kwam het al op voorsprong. Het had daarvoor wel de hulp nodig van Pletinckx, die met een eigen doelpunt de 0-1 op het bord zette en het startsein gaf voor de grootste zege van Anderlecht dit seizoen.

Met de snelle jonkies Amuzu en Doku op de flanken maakte Anderlecht brandhout van Zulte Waregem. Dat kwam ook onder meer omdat Michel Vlap goed bij schot was. De Nederlander was zaterdag goed voor een hattrick. Daarnaast nam ook Doku twee goals voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Chadli die de 7-0 op het bord zette.

Door het gelijkspel van KV Mechelen blijft Anderlecht in de race voor Play-Off 1. Zelf moet het volgende week winnen bij STVV. Terwijl iets verderop in Limburg Genk en KV Mechelen elkaar in evenwicht moeten houden. Gebeurt dat? Dan plaats Anderlecht zich alsnog voor Play-Off 1.