De Bilde vergelijkt België met Nederland: 'Wij horen bij de topfavorieten'

De Bilde vergelijkt België met Nederland: 'Wij horen bij de topfavorieten'

04-03-2020 11:19 Laatste update: 20:00
13

Dinsdagavond werd er in Amsterdam geloot voor de Nations League. VoetbalPrimeur sprak er met Gilles De Bilde, die de talentvolle Nederlandse lichting vergeleek met onze huidige generatie Rode Duivels.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"Het is weleens anders geweest. Jullie hebben vaak een eindtoernooi gespeeld, en wij net iets minder. Maar het lijkt erop dat wij nu een betere generatie hebben of een betere periode kennen", zegt De Bilde tegen VoetbalPrimeur. Hij ziet overeenkomsten tussen Oranje en de Rode Duivels. "Jullie zitten offensief een beetje in dezelfde situatie. Wij hebben Hazard, die geblesseerd is. Het is de vraag of hij fit is voor het EK. Jullie hebben die situatie met Malen en vooral Depay."

"Jullie hebben een heel goed middenveld met onder anderen De Jong en verdedigend staan jullie misschien wel iets sterker met Van Dijk en De Ligt", analyseert De Bilde. "Alleen voorin mag het nog net iets beter worden." Waar Nederland in het verleden vaak de overhand had, slaat hij nu België wat hoger aan. "Ik denk dat wij net iets sterker zijn dan jullie. Met de kwaliteit die België heeft moeten we minstens de halve finale halen. In principe hoort België bij de topfavorieten."

Nederland geldt als iets minder grote kanshebber voor de EK-titel, maar moet ook tot de laatste vier kunnen reiken, stelt De Bilde. "Het zal afhangen van de voorhoede, wat er gebeurt met de jongens die nu geblesseerd zijn."