Club Brugge wint eindelijk nog eens bij Genk, dat mag klagen over wedstrijdleiding

01-03-2020 16:21 Laatste update: 16:32
221

Club Brugge heeft eindelijk nog eens gewonnen op het veld van KRC Genk. Vlak voor tijd kopte Mats Rits de 1-2 eindstand op het bord. Club Brugge ontsnapte in de eerste helft aan een rode kaart en een strafschop tegen.

Het was voor de eerste keer sinds zijn vertrek bij Genk dat Clement terugkeerde naar het hartje van Limburg. De ploeg die hij vorig seioen kampioen maakte, zette hem in de bloemen. Tegen zijn ex-ploeg pakte Clement opnieuw uit met een nieuwe voorhoede. Tau en De Ketelaere moesten het verschil maken.

Fouten in de achterhoede
Terwijl de Zuid-Afrikaan voor de rust onzichtbaar was en ook niet mocht beginnen aan de tweede helft, toonde De Ketelaere al na drie minuten zijn waarde. Na een fout van Dries Wouters bracht Mata de bal voor doel en De Ketelaere opende al vroeg de score.

Lang bleef de 0-1 niet op het bord. Aan de andere kant ging Eduard Sobol de mist in. Junya Ito nam vervolgens Simon Mignolet te grazen. Het was een van de enige pogingen van Genk tussen de palen op negentig minuten tijd.

Geen rood, geen penalty, geen VAR
Na de gelijkmaker mocht Club Brugge niet klagen over de wedstrijdleiding. Eder Balanta ontsnapte aan rood nadat zijn arm tegen Sébastien Dewaest vloog. Ook de arm van Mats Rits speelde een hoofdrol. De middenvelder kreeg in de eigen zestien de bal op zijn arm. De scheidsrechter en de VAR lieten begaan. Later in de match mocht Eboue Kouassi van Genk nog tevreden zijn met geel in plaats van rood na een overtredding op invaller Siebe Schrijvers

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld eenzijdig. Club Brugge was baas in Genk en had ook de kansen op de overwinning. De paal speelde evenwel spelbreker. Onder meer op een poging van De Ketelaere.

Toen iedereen zich al bij een gelijkspel had neergelegd, dacht Rits daar anders over. In de 89e minuut kopte hij Club Brugge naar de overwinning.

In de stand staat Club Brugge nu aan de leiding met 67 punten. Dat zijn er 12 meer dan KAA Gent, dat zondag nog Cercle Brugge partij geeft. Genk valt na deze speeldag uit de top zes. KV Mechelen staat nu zesde met 43 punten. Genk heeft er 41. Anderlecht mag met 43 punten ook nog dromen van Play-Off 1.