'Het zou beter zijn voor iedereen als Kompany stopt met voetballen'

'Het zou beter zijn voor iedereen als Kompany stopt met voetballen'

01-03-2020 08:45 Laatste update: 09:11
20

Vincent Kompany kende dit seizoen al heel wat blessureleed bij Anderlecht, maar is nu weer fit. Toch hoopt Jan Mulder dat Kompany stilaan een punt zet achter zijn voetbalcarrière.

Nochtans is Mulder wel tevreden dat Kompany bij Anderlecht zit. "Jawel hoor. Ik vind zijn visie op het spel ook echt goed. Het probleem is hijzelf, vind ik. Hij is de trainer, coach, inspirator, maar hij speelt ook. Ik vind dat dat niet kan", geeft hij aan bij De Morgen.

De aanwezigheid van Kompany heeft ook invloed op de andere spelers. "Ze geven hem de bal vanuit het idee: doe jij het maar, voordat ik het verkeerd doe. Hoe oud was zo’n Lokonga toen Vince op zijn achttiende al top of the bill was? Die keek toen ook naar de televisie met grote ogen, dus het is logisch dat je ontzag hebt, wanneer je dan samen op het veld staat."

Mulder hoopt dat dit het laatste jaar wordt voor Kompany. "Het zou beter zijn voor iedereen mocht Kompany stoppen met spelen. Hij wil natuurlijk nog graag naar dat EK met de Rode Duivels, maar als hij dan Europees kampioen geworden is, moet hij ermee ophouden."