David kan beter niet naar Engeland, maar wel naar Duitsland gaan

"David kan beter niet naar Engeland, maar wel naar Duitsland gaan"

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 13:21do 27-02-2020 om 13:21

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 14:23do 27-02-2020 om 14:23

Jonathan David beleeft het seizoen van de grote doorbraak. De Canadees kan maar niet stoppen met scoren in de Belgische competitie, daar zijn ze zich in hockeygek Canada nu ook van bewust. Doorgebroken in België, maar goed op weg naar een globaal superster statuut.

De Belgische voetbalcompetitie is uiteraard niet de meest voor de hand liggende sportcompetitie waarvoor ze in Canada eens goed gaan zitten. Een wedstrijd van Gent, zal echter toch wat aandachtiger gevolgd worden dezer dagen. "Er zijn toch meer en meer Canadezen die zijn prestaties zijn beginnen volgen sinds zijn uitstekende cijfers in de Belgische competitie", vertelt Peter Galindo, voetbalredacteur voor onder andere het Canadese Sportsnet, aan VoetbalPrimeur.be.

De bekendheid van David gaat dus in stijgende lijn, en lijkt door de gouden generatie van Canada enkel maar groter te zullen worden. Om een absoluut icoon in de Canadese sportwereld te worden moet David echter nog wat tandjes bijsteken. "Voetbal heeft hier natuurlijk het nadeel dat het niet zo populair is als ijshockey", vervolgt Galindo.

Toch is het mogelijk dat de spits van Gent uitgroeit tot een icoon. "Als deze generatie van Canada zich weet te plaatsten voor de wereldbeker, dan kan David, één van de sterkhouders, het zeker zo ver schoppen." Met David en Alphonso Davies die het team kunnen dragen, en enkele talentvolle spelers op komst, lijkt kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2022 er zeker in te zitten. Het zou voor de eerste keer sinds 1986 zijn.

Nu dat David aan bekendheid wint over de Belgische landsgrenzen heen, slagen enkele Noord-Amerikaanse analisten zich voor het hoofd, hoe kan het dat zo een speler niet kan doorbreken in de MLS? Voor Galindo is de reden klaar en duidelijk. "Het was de keuze van David zelf om naar Europa te komen. Een hele goede keuze trouwens, in de MLS krijgen jonge talenten nu eenmaal niet snel een kans." Wil de MLS de rol van bijvoorbeeld de Belgische of Nederlandse competitie overnemen, weet het dus wat te doen.

Inmiddels lijkt David, met 22 doelpunten en 10 assists over alle competities heen, ook de Belgische grenzen ontgroeid. Een stap hogerop dringt zich op. "Ik denk dat hij beter niet naar Engeland gaat, een competitie waar hij nog wat in de luwte kan spelen lijkt me beter. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Bundesliga als ideale tussenstap", aldus Galindo.

In Gent horen ze de kassa al stevig rinkelen, terecht ook. "Hij is een erg complete speler, hij heeft zich erg snel aangepast aan de snellere en fysieke Belgische competitie. Een echt minpunt zie ik momenteel niet in zijn spel, op een dag zal hij zeker en vast één van de betere aanvallers in Europa zijn", voorspelt Galindo.

Poll

Wordt hij de duurste uitgaande transfer ooit voor een Belgische club?

(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws