Carcela heeft het moeilijk bij Standard: Daarom speelt hij zo weinig

Carcela heeft het moeilijk bij Standard: "Daarom speelt hij zo weinig"

09-02-2020 14:00
5

Mehdi Carcela heeft het dit seizoen moeilijk bij Standard. Onder Michel Preud'homme staat hij zelden in de basis. Volgens Hein Vanhaezebrouck is dat ook logisch.

"Hij heeft meer kwaliteiten dan de rest, maar 90 minuten volle gas kan hij niet", vertelt hij bij De Zondag. "Dat hij zo weinig speelt, is omdat ze geen druk kunnen zetten met Carcela. Dat wringt met Preud'homme.

Carcela maakt ook weinig progressie op dat vlak. "José Izquierdo ging onder Preud’homme bij Club na een jaar wél mee verdedigen. En zo werd Club kampioen. Maar je moet wel zeggen dat Carcela met zijn flitsen het verschil kan maken. Yves Vanderhaeghe zei me deze week nog: toen Carcela inkwam, kregen we miserie. En als het niet loopt, grijpen ze wel naar hem terug. Het blijft een tweestrijd."

Carcela moet dan ook een tandje gaan bijsteken. "Vanaken betekent veel meer voor Club, niet alleen omwille van zijn cijfers, maar ook omwille van zijn vele werk. Clement wilde bij de start van het seizoen Vanaken hoger zien spelen. Hij duikt nu wel meer in de box op en scoort meer met het hoofd, maar hij valt nog evenveel terug. Hij loopt gewoon drie kilometer meer per match dan Carcela. En is beter omringd."