Update: Anderlecht reageert positief: Dit gaat verder dan kleuren en voetbal

Update: Anderlecht reageert positief: "Dit gaat verder dan kleuren en voetbal"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 15:23za 25-01-2020 om 15:23

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 17:30za 25-01-2020 om 17:30

Slecht nieuws uit Brugge. Miguel van Damme, doelman van Cercle Brugge, ligt opnieuw in het ziekenhuis. Uit tests is gebleken dat van Damme weer te kampen heeft met leukemie, een ziekte die hij al langer bestrijdt. Voor het thuisduel met RSC Anderlecht wil Cercle een symbolische actie ondernemen.

In de zestiende minuut zullen de supporters van de Vereniging een luid applaus geven om hun keeper een hart onder de riem te steken. Cercle benadrukt verder dat de actie de strijd tegen leukemie in het algemeen in de kijker wil zetten. De Bruggelingen roepen de supporters van Anderlecht dan ook op om mee te klappen, zo luidt de boodschap op Twitter.

Voor de 26-jarige van Damme lijkt er maar geen einde te komen aan de lijdensweg. In het seizoen 2015-2016 ontpopte onze landgenoot zich in Eerste Klasse B tot nummer één bij Cercle, maar toen stak de ziekte voor het eerst de kop op. Sindsdien keepte van Damme nog maar vier competitiematchen voor Cercle, dat haar doelman weigert te laten vallen.

Update: Anderlecht heeft positief gereageerd op de oproep van Cercle Brugge. "Dit gaat veel verder dan kleuren, clubliefde of voetbal. Ja, wij zullen dit steunen", laat paars-wit weten via zijn officiële kanalen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws