Thorstvedt maakt sterk debuut bij Genk: Hij moet op stage indruk gemaakt hebben

Thorstvedt maakt sterk debuut bij Genk: "Hij moet op stage indruk gemaakt hebben"

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 09:00di 21-01-2020 om 09:00

Laatste update: dinsdag 21 januari 2020 om 09:02di 21-01-2020 om 09:02

Kristian Thorstvedt (20) heeft zijn debuut bij KRC Genk niet gemist. De jonge Noor wist in zijn eerste wedstrijd voor Genk meteen te scoren tegen Zulte Waregem. Zijn vader Erik (57), een iconische doelman in Noorwegen, keek met bewondering naar zijn zoon.

De man had niet verwacht dat zijn zoon zo zou debuteren bij Genk. "Neen, ik had gedacht dat hij toch een aanpassingsperiode nodig zou hebben, maar hij moet op stage in Spanje een goede indruk nagelaten hebben. Ik ben blij dat Kristian goed startte, nu is het aan hem om te bevestigen", vertelt vader Thorstvedt in Het Nieuwsblad.

Keuze voor Genk
Thorstvedt en zijn entourage kozen doelbewust voor Genk als bestemming. "Omdat Genk een plan had met Kristian, ze hadden hun huiswerk goed gemaakt. Sommige clubs halen zo veel mogelijk jonge spelers, als er dan eentje doorbreekt, kunnen ze daar munt uit slaan. Denk maar aan wat Chelsea een tijdlang deed."

"Genk heeft echter een duidelijke visie en een degelijke opleiding. Ik had er meteen een goed gevoel bij toen we begin januari op bezoek waren. Een professionele club met een familiaal karakter", besluit Thorstvedt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Thorstvedt een aanwinst voor KRC Genk?

(610 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws