Coucke zet stapje terug bij Anderlecht: Een hands-off-voorzitter

Coucke zet stapje terug bij Anderlecht: "Een hands-off-voorzitter"

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 15:05di 14-01-2020 om 15:05

Marc Coucke heeft dinsdag weer voor grote verandering gezorgd in de bestuurskamer van RSC Anderlecht. Karel Van Eetvelt wordt CEO, Wouter Vandenhaute extern adviseur en Patrick Lefevere treedt mee toe in de Raad van Bestuur. Alweer een grote inmenging van Coucke, die in de toekomst wel een stapje terug wil zetten.

Dat Coucke weer voor heel wat veranderingen heeft gezorgd, voedt zijn reputatie van geen geduld te hebben. "De geschiedenis leert dat een grote voetbalclub overnemen vaak gepaard gaat met een overgangsperiode, waarin er een nieuw evenwicht gevonden moet worden", weerlegt Coucke bij Sporza.

 "Het is net mijn verantwoordelijkheid als voorzitter om dat proces te begeleiden. Dat heb ik gedaan met de komst van Vincent Kompany en dat doe ik nu opnieuw", klinkt het.

Coucke wil zich alvast minder gaan inmengen in de dagelijkse werking van de club. "Vorige zomer al heb ik beslist dat ik geen operationele voorzitter wil zijn, maar een hands-off-voorzitter die de juiste mensen op de juiste plaats zet, en hen de ruimte geef om RSCA opnieuw naar de top te brengen", klinkt het.

"En met de nieuwe CEO, de twee onafhankelijke bestuurders en de strategisch consulent wordt deze structuur compleet", stelt Coucke de supporters van Anderlecht gerust.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws