Club had veel problemen met vergunningen, waarom zou dat voor ons anders zijn?

"Club had veel problemen met vergunningen, waarom zou dat voor ons anders zijn?"

10-01-2020 18:37 Laatste update: 18:45
22

Een donderslag bij heldere hemel, zo omschrijft Cercle Brugge het nieuws dat stadsgenoot Club Brugge een nieuw stadion mag bouwen op de huidige site van Jan Breydel. Cercle zelf krijgt de Blankenbergse Steenweg toegewezen, waar Club eerder al onderzoek naar deed. Cercle-voorzitter Frans Schotte reageert teneergeslagen.

"De burgemeester heeft enkel gezegd dat we grond gaan krijgen en dat we daar een stadion mogen op bouwen", geeft Schotte toe bij Sporza. "Bij mijn weten is die grond aan de Blankenbergse Steenweg nog altijd landbouwgrond. Club Brugge heeft heel veel problemen gehad met die locatie. Zal het een verschil maken dat het Cercle zou zijn dat daar nu gaat spelen?", vraagt hij zich af.

"We kregen gisteravond om 22u een telefoontje dat het stadsbestuur een akkoord met Club Brugge had gevonden. Maar er is voor ons geen duidelijkheid. Er zou pas in juli een beslissing vallen in het dossier rond de Blankenbergse Steenweg. We weten dus nog niet eens of het wel een optie is om daar een stadion te bouwen", is Schotte in het ongewisse.

Lege doos
"Wat ik wel een probleem vind, is dat wij een lege doos hebben", is Schotte scherp. "De Blankenbergse Steenweg is ons beloofd, maar we weten niet eens of daar wel een stadion mag komen. We kunnen er dus voorlopig niet ongelukkig of gelukkig mee zijn."

"Ik ben gewoon teleurgesteld in de manier waarop alles verlopen is. We houden ons hart vast en weten niet wat ons te wachten staat. Club Brugge had veel problemen met vergunningen voor een stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Waarom zou dat voor ons anders zijn?", druipt de onzekerheid van zijn reactie af.