David staat opnieuw op bij KAA Gent: Ik ga spelen voor mijn moeder

David staat opnieuw op bij KAA Gent: "Ik ga spelen voor mijn moeder"

07-01-2020 11:00
11

Jonathan David heeft een bewogen maand december gekend. Hij keerde even terug naar Canada na het overlijden van zijn moeder. Nu is hij echter klaar om opnieuw te schitteren voor KAA Gent.

De moeder van David overleed een maand geleden aan kanker. "Dat heeft me diep geraakt, maar gelukkig hebben veel mensen me geholpen om hierover te geraken", aldus David bij Sporza"Het gaat intussen beter met me. De volgende wedstrijden zal ik spelen met mijn moeder in mijn gedachten. Niet alleen de komende periode trouwens, maar altijd. Voor haar, voor mijn familie en voor de mensen die van me houden."

Sportief gaat het in ieder geval goed met hem. "Nog meer dan vorig seizoen ben ik een basisspeler. Dat helpt natuurlijk om goeie statistieken te halen. Vorig seizoen werd er veel meer geroteerd en was die chemie er niet zoals nu. Roman, Laurent en ik spelen nu bijna altijd samen en we vinden elkaar dan ook blindelings. We gunnen elkaar ook die doelpunten: je zult ons niet betrappen op egoïsme, want we geven net zo graag een assist."

Over een transfer denkt hij naar eigen zeggen niet na. "Als clubs interesse tonen, dan moeten ze bij mijn makelaar zijn. Ik zit met mijn hoofd bij AA Gent en wil hier zoveel mogelijk wedstrijden winnen."