Mulder gelooft niet meer in Anderlecht-aanwinst: Verkeerde transfer

Mulder gelooft niet meer in Anderlecht-aanwinst: "Verkeerde transfer"

01-01-2020 11:30
10

Voor Jan Mulder was 2019 geen topjaar. Hij zag zijn Anderlecht helemaal kopje onder gaan. Bij Sport/Voetbalmagazine geeft hij aan dat hij wat extra ervaring in het team wil zien.

"Marco Kana, Yari Verschaeren, Albert Sambi Lokonga, Jérémy Doku. Die moet je vasthouden", aldus Mulder. "Elke keer als Doku invalt, gebeurt er wat. Ik zie nog te weinig beslissende passing, maar dat komt nog wel, wanneer hij fysiek sterker wordt. Ik zie zeker potentieel, maar dit Anderlecht heeft ondertussen nog een paar bypasses nodig: eentje in de spits, en één op het middenveld. Ervaren spelers."

De ervaren spelers die er nu zijn, voldoen niet. "Samir Nasri is voor mij een verkeerde aankoop. Een aflopende zaak. Adrien Trebel is een goeie voetballer, maar een dienende speler, geen ster. Natuurlijk heb je zo iemand nodig, maar hij heeft niet de flair van de klassespeler, van pakweg Tielemans."

Mulder vindt het daarom heel spijtig dat Sofiane Hanni niet meer bij Anderlecht speelt. "Die moest weg omdat het publiek hem niet lustte. Hanni had echt de grote Anderlechtklasse. Hij zou nu veel waard zijn in deze ploeg."