Bornauw maakt indruk in Duitsland: Laat elke week zijn kwaliteiten zien

Bornauw maakt indruk in Duitsland: "Laat elke week zijn kwaliteiten zien"

30-12-2019 22:57 Laatste update: 31-12-2019 00:01
5

Sebastiaan Bornauw verruilde afgelopen zomer Anderlecht in voor FC Köln. De verdediger is inmiddels helemaal opgebloeid in de Bundesliga.

Bornauw is nog steeds maar 20 jaar oud, maar heeft wel een basisplaats te pakken in Keulen. Na een moeizame start is de traditieclub ook weer uit de degradatiezone opgeklommen. De stijgende lijn in de prestaties van Bornauw heeft daar zeker toe bijgedragen.

‘De ontdekking van het seizoen’ zo omschrijft Express de prestaties van onze landgenoot tot dusver. "Bornauw manifesteerde zich al snel als onbetwiste basisspeler en laat elke week zijn onontbeerlijke defensieve kwaliteiten zien", schrijft het Duitse nieuwsmedium verder.

Ook zijn offensieve kwaliteiten worden geloofd. "De Belg onderscheidt zich als doelpuntenmaker en wist al even vaak te scoren als Simon Terodde (spits van Köln, nvdr)." Bornauw maakte tot dusver drie doelpunten in de Bundesliga. Ook zijn marktwaarde vaart wel sinds zijn vertrekt uit Brussel, die wordt inmiddels op zeven miljoen euro geschat. Anderlecht verkocht de verdediger voor zes miljoen euro aan zijn nieuwe club.