Ronaldo, met speciaal kapsel, pakt dan toch nog een individuele trofee

Ronaldo, met speciaal kapsel, pakt dan toch nog een individuele trofee

29-12-2019 22:41
1

Cristiano Ronaldo heeft dan toch nog een internationale individuele trofee kunnen bemachtigen. De Portugese stervoetballer werd op de Globe Soccer Awards in Dubai, tot speler van het jaar uitgeroepen.

Sinds 2010 rijkt de vereniging van spelermakelaars (EFAA) en de European Club Association (ECA) ieder jaar zijn eigen versie van de Ballon d’Or uit. Het was de vijfde keer al dat Ronaldo de onderscheiding wist te winnen. Dit jaar hield hij onder andere Lionel Messi en Virgil Van Dijk achter zich.

De prijsuitreikingen georganiseerd door UEFA, FIFA en de Ballon d’Or wist de eerzuchtige Ronaldo dit jaar niet te winnen, het zal dus maar een kleine troost zijn. In tegenstelling tot die laatste twee prijsuitreikingen daagde Ronaldo hier wel op, hij nam de prijs in ontvangst met een nieuw kapsel. Beslist u zelf maar of het geslaagd is of niet.

Ook Jurgen Klopp en Joao Felix kregen een prijs. Zij sleepte respectievelijk de trofee voor beste coach en revelatie van het seizoen in de wacht. Miralem Pjanic kreeg een onderscheiding voor zijn  carrière.