Nederland legt EK-druk bij Duivels: Als ik favoriet moet noemen, is het België

Nederland legt EK-druk bij Duivels: "Als ik favoriet moet noemen, is het België"

28-12-2019 11:39
6

Na het EK 2016 en het WK 2018 gaan de Rode Duivels op het EK 2020 voor de derde keer op rij een groot eindtoernooi in als één van de kandidaten op trofeewinst. Misschien wel dé topkandidaat? Ronald Koeman denkt alvast van wel.

"Als ik een favoriet moet noemen, dan is het België", tekende Sporza op uit de mond van de Nederlandse bondscoach. "Dat heeft een streepje voor, het moet voor de Belgen nu echt gebeuren met deze lichting. En ze hebben de ervaring van toernooien, wij nog niet." In 2016 gingen de Rode Duivels er beschamend uit tegen Wales. Op het WK in Rusland pakten ze dan weer een bronzen plak.

Om nu te beweren dat de Rode Duivels de enige kandidaat zijn komende zomer, dat wil Koeman nu ook weer niet gezegd hebben. "Ik denk dat het redelijk breed is", analyseert de Nederlander. "Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk... Portugal komt altijd ver. Kroatië is een vechtploeg, altijd goed op toernooien."

En wat te denken van zijn eigen team? "We zijn voor niemand bang. We hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen en moeten vooral naar onszelf kijken. Ik denk niet dat de ploegen graag tegen ons komen. Maar om het EK te winnen, moet alles kloppen", besluit Koeman.