Vercauteren ziet extra troef bij Anderlecht: Hij heeft de knop omgedraaid

Vercauteren ziet extra troef bij Anderlecht: "Hij heeft de knop omgedraaid"

26-12-2019 11:30
12

Anderlecht sluit vrijdagavond het jaar af met een uitwedstrijd op Antwerp. Waarschijnlijk zal Peter Zulj dan opnieuw starten. Zulj speelde tegen KRC Genk een sterke partij na heel wat kritiek.

Ook Frank Vercauteren ziet dat Zulj plots een andere speler is. "Ik heb geduid op de dingen die hij moest doen. Bij hem waren er twee dingen belangrijk: ten eerste verticaal spelen, en ten tweede de ontgoocheling wegwerken omdat hij niet meedeed. Hij zei altijd dat hij klaar was, maar dat zag ik niet altijd direct. Ik had niks aan te merken op zijn trainingen, maar ik miste een beetje beleving", vertelt hij op zijn persconferentie.

Nu is die er eindelijk toch. "Hij heeft de knop omgedraaid. Hij speelt nu meer naar voor binnen de wetten die we gebruiken om de opbouw te verzorgen. We zijn daar een tijdje mee bezig geweest. Hij moest blijven geloven in zijn kwaliteiten. Hij zat eigenlijk altijd bij de selectie, hij is er zelden uitgevallen. Dat is wel een teken van het geloof in zijn kunnen. Maar hij had tijd nodig om aan die wensen te beantwoorden", besluit Vercauteren.