De nederlaag tegen Antwerp in de Croky Cup heeft Standard veel pijn gedaan

"De nederlaag tegen Antwerp in de Croky Cup heeft Standard veel pijn gedaan"

25-12-2019 13:16
2

Standard Luik heeft er een wisselende eerste seizoenshelft opzitten. De Rouches volgden lange tijd in het spoor van Club Brugge, maar kregen de voorbije weken enkele klappen te verwerken. Zo ging het er uit in Europa én in de Croky Cup. Vooral dat laatste is een klap gebleken voor Standard, oordeelt Philippe Albert.

"De nederlaag tegen Royal Antwerp FC in de beker heeft Standard veel pijn gedaan", analyseert Albert bij Sudinfo. Afgelopen weekend verloor Standard dan ook bij Waasland-Beveren (2-1). "Het verlies van Amallah, de afwezigheden van Emond en Carcela ... Goreux moest depanneren op het middenveld, maar hij moest er snel af. Het is een jongen met een super mentaliteit, maar daar was zijn uitsluiting behoorlijk dom", is Albert streng. "Hij had wat meer moeten nadenken."

"Hoewel die uitsluiting Waasland-Beveren terug in de match heeft gebracht, kon Standard toch nog zelf de score openen. Gent ontvangen om het jaar af te sluiten zal een erg moeilijke opdracht zijn, maar een zege zal toch belangrijk zijn om met een kalm gemoed op vakantie te kunnen vertrekken. Hoe dan ook blijf ik ervan overtuigd dat Standard het kampioenschap in de top-zes afsluit", besluit Albert positief.

De clash tussen Standard en Gent is een belangrijke met het oog op de Play-Off-1-plaatsen. Gent telt 36 punten in de stand, Standard eentje minder. Met ook nog Sporting Charleroi (36), Zulte Waregem (31), KV Mechelen (31) en KRC Genk (28) in de geburen kan een nederlaag kwalijke gevolgen hebben.