Thorup maakt balans op: “Daar ben ik het meest tevreden over”

Thorup maakt balans op: “Daar ben ik het meest tevreden over”

24-12-2019 18:46
3

2019 is bijna voorbij. KAA Gent kende hoogtes, maar ook laagtes. Tegenover Het Nieuwsblad maakt coach Jess Thorup de balans op.

KAA Gent gooide hoge ogen in Europa. “Ik ben het meest tevreden over hoe we in Europa hebben gepresteerd. Maar vergeet ook niet hoe we vorig seizoen in extremis nog dat Europese ticket hebben afgedwongen na drie cruciale topwedstrijden in Play-off 1.”

KAA Gent eindigde uiteindelijk als groepswinnaar in de Europa League. “En met succes, want na drie voorrondes stootten we door naar de groepsfase waar we ongeslagen groepswinnaar werden. En als kers op de taart wacht er ons nu die prachtige affiche tegen AS Roma.”

Toch ziet Thorup ook verbeterpunten voor KAA Gent in 2020. “Onze uitwedstrijden kunnen zeker nog beter!”, klonk het kordaat. “Daar moeten we toch nog stappen zetten. Thuis loopt evenwel alles prima met dertien zeges in zestien duels, zonder ook maar één nederlaag.”

“De grootste vooruitgang hebben we duidelijk geboekt in de manier waarop we als team functioneren. We pasten in het tussenseizoen het systeem ook lichtjes aan en je merkte hoe iedereen elke dag heel nieuwsgierig was om bij te leren. Met telkens ook de juiste attitude om als groep te groeien”, aldus Thorup.