Van kampioen tot Play-Off 2? Ik zie de kansen van Genk somber in

Van kampioen tot Play-Off 2? "Ik zie de kansen van Genk somber in"

24-12-2019 09:30 Laatste update: 09:31
7

Landskampioen KRC Genk is op de dool. De Limburgers dreigen naast Play-Off 1 te vallen. Zelfs het ontslag van Felice Mazzu en de aanstelling van Hannes Wolf brachten nog geen zoden aan de dijk bij Genk. Marc Degryse vreest dan ook voor hun top zes-plaats.

"Ik zie hun kansen om PO I te halen somber in. Genk speelt te wisselvallig, verloor al - ongezien - acht keer, en trainer Wolf kampt met dezelfde problemen als zijn voorganger Mazzu. De nieuwe spelers zijn nog niet in staat gebleken om het vertrek van de sleutelspelers op te vangen, en de gebleven kampioenenmakers zoeken hun beste vorm", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Al is het probleem bij Genk volgens de analist te wijten aan een gebrek aan mentaliteit. "Los van de kwaliteit is de groep te braaf. Er zit te weinig pit in. Als het tegenzit, kan Genk niet op een andere manier met opgestroopte mouwen winnen. In de toekomst kan Genk nog progressie maken, maar op korte termijn in tien wedstrijden vrees ik voor een après-kampioenenjaar in mineur."