Gent en Club Brugge delen de punten in Slag om Vlaanderen met twee gezichten

Gent en Club Brugge delen de punten in Slag om Vlaanderen met twee gezichten

22-12-2019 16:21 Laatste update: 16:28
74

De tweede Slag om Vlaanderen van het seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. KAA Gent en Club Brugge hielden elkaar in evenwicht in de Ghelamco Arena: 1-1. Uitgerekend Vadis Odjidja wiste de openingstreffer van Emmanuel Dennis uit.

In de heenronde kreeg Gent nog een zware pandoering te slikken op bezoek bij Club: 4-0. Dat wilde Jess Thorup nu absoluut niet laten gebeuren. Gent startte dan ook gretig en creëerde in het openingskwartier enkele gevaarlijke standjes voor doel. Zo zette Roman Yaremchuk Simon Mignolet twee keer aan het werk met een knal en schoof Sven Kums een schot net naast. Aan de overzijde schreeuwde Club tevergeefs om een strafschop.

Na die bemoedigende start verwaterde de partij volledig. Gent vond de openingen niet in de Brugse achterhoede, terwijl Blauw-Zwart amper in haar gebruikelijke spel geraakte. De staat van het veld, verzwaard door de recente regenval, was daar zeker een geldig excuus voor. Na 35 minuten kon Philippe Clement het al niet meer aan zien. Percy Tau moest naar de kant, Charles De Ketelaere kwam in zijn plaats. Voor de pauze bracht dat echter geen zoden aan de dijk.

Gevaar, kansen en goals
Na de koffie volgden er wél doelrijpe kansen. Mats Rits bood De Ketelaere de openingstreffer aan, maar de youngster duwde de bal voorlangs. Aan de andere kant deed Yaremchuk hetzelfde. Net voor het uur sloeg Club dan toch toe: op een voorzet van de ook al ingevallen Eduard Sobol knikte Dennis knap raak. Bij Gent was er protest voor een vermeende duw op Igor Plastun, maar Lawrence Visser en de VAR wuifden dat weg.

De Buffalo’s hingen even in de touwen en Thorup reageerde met enkele wissels. Die pakten goed uit, want de schwung kwam weer in het Gentse elftal. Eerst had Mignolet al zijn klasse nodig om een plaatsbal van Kums uit de hoek te zweven. Even later had zelfs de Rode Duivel geen verhaal, toen Odjidja, ex-Club, te veel ruimte kreeg: 1-1. Gent dacht meteen haasje-over te spelen, maar een mooie volley van Kums spatte uiteen op de lat.

In de slotfase mocht Club nog het meeste aanspraak maken op de drie punten. Dennis had echter te veel tijd nodig om af te werken, terwijl Kaminski goed ingreep op dubbel gevaar via Ruud Vormer en Krépin Diatta. Zo bleef de 1-1 op het bord staan tot het einde. Club behoudt haar voorsprong van tien punten op de Gentse rivaal, mét een wedstrijd minder gespeeld bovendien. Gent staat nu derde, maar kan Royal Antwerp FC zien uitlopen op de tweede plek. Als The Great Old zegeviert bij Sint-Truiden, mag het zich de winnaar van de speeldag noemen bovenaan het klassement.