Ramos noemt De Ligt als mogelijke opvolger bij Real Madrid: 'Geweldige toekomst'

Ramos noemt De Ligt als mogelijke opvolger bij Real Madrid: 'Geweldige toekomst'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 14:30wo 11-12-2019 om 14:30

Sergio Ramos verkeert met zijn 33 jaar in de herfst van zijn carrière. De Spaanse verdediger weet desgevraagd wel wie hem in de toekomst zou kunnen opvolgen bij Real Madrid: Matthijs de Ligt.

"Het is nooit goed om spelers te vergelijken. Er is een heel goede jeugdopleiding bij Real Madrid, dat is de basis", begint Ramos in gesprek met Ivan Zamarano voor het Mexicaanse TUDN. "Er zijn verder ook veel goede spelers op de markt die Real Madrid vast zou kunnen leggen. Matthijs de Ligt is een verdediger die een geweldige toekomst tegemoet gaat. Hij heeft nog ervaring nodig, maar hij is absoluut een goede speler voor de toekomst."

Ramos steekt verder de loftrompet over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijnse ster van FC Barcelona won vorige week voor de zesde keer in zijn loopbaan de Gouden Bal. "Ze zouden een Ballon d'Or moeten maken voor alleen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Er kan dan een andere verkiezing komen voor de rest. Dat zou beter zijn", grapt de aanvoerder van Real.

De Ligt nam tijdens het Ballon d'Or-gala de zogeheten Kopa Trophy in ontvangst, de award voor de beste jongeling in 2019. De Juventus-verdediger noemde Ramos als 'zijn grootste voorbeeld'. "Ik denk dat Sergio Ramos heel goed is, net als Gerard Pique en natuurlijk mijn landgenoot Virgil van Dijk." De Ligt verruilde Ajax afgelopen zomer voor de Italiaanse kampioen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws