Brys springt in de bres voor Boli: Hij is klaar voor bijvoorbeeld Anderlecht

Brys springt in de bres voor Boli: "Hij is klaar voor bijvoorbeeld Anderlecht"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 08:00di 10-12-2019 om 08:00

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 09:36di 10-12-2019 om 09:36

Yohan Boli (26) wil hogerop. De STVV-spits wordt gegeerd door onder meer RSC Anderlecht en Club Brugge. Volgens ex-trainer Marc Brys is de Ivoriaan klaar voor de stap naar een (Belgische) topclub. Dat vertelt de Antwerpenaar in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Yohan heeft alles om te slagen bij bijvoorbeeld Anderlecht", opent Brys. "Hij is een moderne aanvaller. Hij beweegt veel, werkt keihard, cijfert zich weg voor het collectief, zijn technische bagage is oké en hij weet de goal staan. Yohan mag zelfs hoger mikken dan de Belgische competitie."

Indien Anderlecht of Club Brugge toehapt, weten zij meteen wat hen te doen staat. "Op voorwaarde dat Yohan vertrouwen krijgt. Je moet veel met hem praten, hem veel waardering geven, dan krijg je als club veel terug."

Boli werd door Jonas De Roeck, nu assistent-trainer bij Anderlecht en ex-STVV, een moeilijk karakter genoemd. Daar is volgens Brys niks van aan. "Integendeel zelfs. Yohan is een zegen voor elke kleedkamer. Hij is altijd goedgemutst, komt met iedereen overeen en zorgt voor een relaxte sfeer. Hij is een leider op zijn manier."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Boli een goede aankoop zijn voor Anderlecht?

(3832 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws