Praet en Tielemans brengen topclubs in verlegenheid met fenomenale reeks

Praet en Tielemans brengen topclubs in verlegenheid met fenomenale reeks

08-12-2019 16:58
7

Youri Tielemans en Dennis Praet hebben met Leicester City hun imposante reeks in de Premier League zondagmiddag vervolgd. The Foxes boekten bij promovendus Aston Villa hun achtste (!) opeenvolgende overwinning en hebben afstand genomen van nummer drie Manchester City en nummer vier Chelsea.

Doordat beide topclubs zaterdag al verloren, heeft Leicster City wéér een grote stap richting Champions League-deelname gezet. Jamie Vardy leverde wederom een grote bijdrage. De Premier League-topscorer opende met een gelukje de score na een pass van Kelechi Iheanacho en sprintte zich in de slotfase een weg naar de 1-4 eindstand, na een knappe assist van Praet. Vardy heeft nu in acht Premier League-wedstrijden op rij gescoord en is nog drie wedstrijden verwijderd van zijn eigen recordreeks uit 2015.

Iheanacho en Jonny Evans maakten de overige twee treffers namens The Foxes. Bij een stand van 0-2 scoorde Jack Grealish nog tegen, maar de treffer van de Aston Villa-vedette had achteraf weinig sportieve waarde. Bij Leicester stont Tielemans de hele wedstrijd tussen de lijnen. Praet werd meteen na zijn assist naar de kant gehaald.

Leicester City is ondertussen hard bezig om in de buurt te komen van de prestaties uit het droomseizoen 2015/2016. De ploeg van Brendan Rodgers staat weliswaar acht punten achter het ongenaakbare Liverpool, maar heeft ondertussen een marge van veertien punten (!) op nummer vijf Manchester United. Op Boxing Day staat de kraker tegen Liverpool op de rol.

Overige uitslagen:
Newcastle United-Southampton 2-1
Norwich City-Sheffield United 1-2