17-jarige Vandevoordt na competitiedebuut: Hoop dat ik mag starten tegen Napoli

17-jarige Vandevoordt na competitiedebuut: "Hoop dat ik mag starten tegen Napoli"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 15:32zo 08-12-2019 om 15:32

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 15:46zo 08-12-2019 om 15:46

KRC Genk boekte zaterdagavond een belangrijke overwinning op het veld van Cercle Brugge (1-2). Eén van de grote uitblinkers was Maarten Vandevoordt. De jonge doelman, die zijn competitiedebuut maakte in het Jan Breydelstadion, pakte uit met enkele cruciale reddingen. Hij hoopt volgende week tegen Napoli in de Champions League opnieuw onder de lat te staan.

"Ik heb mijn job gedaan", vertelde de zeventienjarige Vandevoordt na de match aan Het Laatste Nieuws. "Zenuwachtig was ik niet, neen. Na de bekerwedstrijd in Antwerp vernam ik vrijdag dat ik ook hier in Brugge zou mogen starten. Of ik nu ook in Napoli aan de aftrap kom? Dat hoop ik, dat hoop ik zeker, ja. Maar de coach beslist."

Vandevoordt kon zich tijdens zijn competitiedebuut meteen onderscheiden. Dat Genk met drie punten terug richting Limburg mocht trekken, was ook te danken aan hun jonge doelman. "Zeker bij de eerste actie, toen de bal onder me bleef steken, was het belangrijk dat ik het goed kon oplossen. In de jeugd is er heel hard met mij gewerkt, om mijn voetenwerk te verbeteren. Dat loont dan op zo’n moment."

"Dat schot van Stef Peeters zag ik laat komen, achter één van onze verdedigers, maar dan moet je gewoon reageren en dat heb ik kunnen doen. De goal die ik slik was ongelukkig, die bal wijkt af op het been van Seba (Dewaest, red.) en ik had mijn duik naar de andere hoek al ingezet. Zuur op dat moment, maar gelukkig herstelden we het snel. Winnen was het enige wat telde vanavond, en dat hebben we gedaan. Een fijn gevoel", besloot Vandevoordt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws