Anderlecht-aawinst Murillo is complete back: Snel, sterk, voetballende oplossing

Anderlecht-aawinst Murillo is complete back: "Snel, sterk, voetballende oplossing"

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 19:43vr 06-12-2019 om 19:43

RSC Anderlecht heeft zijn eerste winterversterking beet. Amir Murillo moet de rechtsachter van paars-wit worden. De Panamees ondertekende vrijdag een contract voor drieënhalf jaar in het Lotto Park. Michaël Verschueren geeft tekst en uitleg bij de aanwinst.

Hoe zou Verschueren Murillo omschrijven? "Behoorlijk snel, wendbaar, sterk en atletisch gebouwd", somt de sportief directeur van Anderlecht de kwaliteiten van de rechtsback op bij de clubwebsite. Daar blijft het echter niet bij. "Het is ook een speler die meestal voor de voetballende oplossing kiest, als de situatie het toelaat."

Dat klinkt als een behoorlijk complete vleugelverdediger. "In die optiek past hij perfect binnen onze voetbalvisie", bevestigt Verschueren. "Bovendien koppelt Amir die defensieve kwaliteiten aan goeie infiltraties en een prima mentaliteit. Hij heeft dus veel potentieel."

Anderlecht kan best wat kwaliteit gebruiken op de rechtsachter, want in de heenronde kregen daar heel wat spelers hun kans, niet altijd met succes. Momenteel mag Derrick Luckassen er de honneurs waarnemen, maar hij is van nature eerder een centrumverdediger.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk jij dat Anderlecht Murillo haalt als basiskracht?

Ja
88%
Nee
12%
(279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws