Standard-aanvoerder Mpoku gepikeerd over eerlijkheid: “Ik vind dat hypocriet”

Standard-aanvoerder Mpoku gepikeerd over eerlijkheid: “Ik vind dat hypocriet”

30-11-2019 09:45
2

Paul-José Mpoku is een veelbesproken speler in de Jupiler Pro League. De aanvoerder van Standard Luik laat zich tegenover Het Belang van Limburg uit over zijn eerlijkheid.

Mpoku durft zijn tegenstander al eens te provoceren. Dat deed hij onder meer ook bij KAA Gent-middenvelder Vadis Odjidja. “Door mijn winnaarsmentaliteit provoceer ik weleens, dat klopt. Ik weet dat ik daarin kan overdrijven, maar ik zal er achteraf nooit geheimzinnig over doen en het altijd toegeven.”

Zijn eerlijkheid zorgde wel voor een tegenreactie. “Kijk, dat is het probleem van deze wereld. Ze hebben liever mensen die valsspelen en erover liegen dan mensen die de waarheid spreken. Pas wanneer je een fout toegeeft, is het echt een probleem. Maar als je je verbergt en het stiekem doet, kraait er geen haan naar. Ik vind dat hypocriet.”

Uitdagen
Mpoku daagt soms expres uit. “Ja. Ik weet hoe ik een stadion kan opzwepen, Hoe ik mijn spelers moet motiveren en vuur kan brengen. En je weet dat als Sclessin in vlam slaat, we beter presteren”, geeft de aanvoerder van de Rouches toe.