'Blessure stelt debuut van Selemani bij Kortrijk tegen Anderlecht nog even uit'

'Blessure stelt debuut van Selemani bij Kortrijk tegen Anderlecht nog even uit'

Gepubliceerd: donderdag 21 november 2019 om 18:20do 21-11-2019 om 18:20

Laatste update: vrijdag 22 november 2019 om 16:44vr 22-11-2019 om 16:44

Goed nieuws voor Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk. Faïz Selemani werd eindelijk speelgerechtigd verklaard. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Union Saint-Gilloise, maar hij mocht niet spelen voor De Kerels omdat hij zijn contract verbrak bij Union. De Comorees trok naar de rechtbank en kreeg ondertussen  in beroep gelijk van Brusselse kortgedingrechter.

Selemani verbrak in augustus eenzijdig, nadat Union zijn contract bij Union hem naar de B-kern stuurde. Enkele dagen later werd hij opgepikt door Kotrijk, dat geen transfersom moest betalen. Volgens Union had Kortrijk de speler ertoe aangezet om zijn verbintenis te verbreken, maar KVK ontkende dat.

De voetbalbond was echter niet akkoord. KV Kortrijk kreeg het bericht dat die Selemani niet speelgerechtigd zou zijn. Selemani sleepte de KBVB dan vervolgens voor de rechter. De zaak werd vervolgens bepleit voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Die gaf Selemani op 4 oktober ongelijk. In beroep trok de speler wel het laken naar zich toe.

"KV Kortrijk neemt akte van het feit dat Faïz Selemani speelgerechtigd is verklaard", staat te lezen op de website van de Kerels. "De club is verheugd deze speler, die de laatste maanden op training al getoond heeft een absolute meerwaarde te zijn voor de A-kern, eindelijk te kunnen opstellen."

UPDATE: De aanvaller zal tegen Anderlecht nog niet in actie komen voor Kortrijk, aldus Het Laatste Nieuws. Zo blesseerde Selemani zich deze week aan de adductoren, tijdens de interland tussen de Comoren en Egypte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws