OFFICIEEL: Cercle gaat verder op jeugdige én Vlaamse route met dubbel contract

OFFICIEEL: Cercle gaat verder op jeugdige én Vlaamse route met dubbel contract

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 15:38wo 20-11-2019 om 15:38

Cercle Brugge is nog steeds in handen van het Franse AS Monaco, maar de Vereniging probeert haar eigen, Belgische identiteit niet te verliezen. In dat opzicht zal het dubbele contractnieuws van woensdag de fans van het eerste uur plezier doen.

Woensdagmiddag maakte Cercle namelijk bekend dat zowel Arne Cassaert als Thibo Somers hun handtekening hebben gezet onder een verbintenis op Jan Breydel. Voor Cassaert betekent dat een primeur: voor het eerst tekent hij een semi-professioneel contract. Het jeugdproduct van Cercle ligt het komende anderhalf jaar vast, met de optie op een extra seizoen. Cassaert mag overigens twee keer feest vieren, want het is ook nog eens zijn verjaardag.

De naam van Somers zal bij de modale voetbalfan mogelijk al wat sneller een belletje doen rinkelen. De middenvelder maakte dit seizoen immers zijn debuut tijdens de uitwedstrijd bij RSC Anderlecht (2-1) en kreeg ook nadien nog speelkansen. Somers tekende afgelopen zomer al een semi-prof-contract, maar dat werd nu opengebroken, zodat hij tot medio 2021 voor Cercle voetbalt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Doet Cercle er goed aan om weer wat Vlaamser te worden?

(95 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws